Välkommen!

… till min sida om min släkt, DNA i släktforskningen och recept.

DNA

Tanken på en ny hemsida kom när jag hade gjort mitt DNA-test och undrade hur man skulle göra för att hitta gemensamma släktingar. De största träffarna var ju inga problem, men sedan då….

Gick med i grupper på Facebook, men det hjälpte inte mycket, det mesta var alldeles för avancerat med kromosomanalys för en total nybörjare som inte begrep någonting.

Började googla och det fanns ju inte mycket på svenska heller, däremot så fanns det en hel del på engelska. Däremot så hittade jag ingen sida där man fick helheten på hur man skulle gå tillväga.

Nu har jag i alla fall gjort ett försök att tala om hur jag har valt att tackla problemet. Du hittar mina inlägg i menyn högst upp.

Jag har också startar en Facebookgrupp för de som är intresserade av att försöka hitta gemensamma anor. Tanken är att vi ska kunna hjälpa varandra med tips. Vill du gå med? DNA – släktforskning – hitta GM anor

Kommer du till denna sidan för att vi har gemensamma anor så är jag tacksam om du hör av dig för jag vill gärna verifiera min pappersforskning.

Recept

Jag har samlat på recept sedan jag var i tonåren, fick tidningar av min farmor från att jag var liten. Har alltid försökt att göra åtminstone ett nytt recept varje vecka, men det är mycket kött. Nu i dessa tider av larmrapporter så är att vi ska försöka äta lite nyttigare och lite miljövänligare än vad vi gör nu, men det är inte lätt. Det ska bli mer fullkorn, mer grönsaker, mer fisk, mindre socker och salt.

På denna sidan kommer det bara att finnas recept som vi har testat och tycker är goda.

Välkommen hit!
Monica